El Bloc demana explicacions per la falta d’informació als veïns sobre la fuita de fuel

Escrito por La Plataforma el . Posteado en Noticias

La responsable de Medi Ambient i de Platges del BLOC en l’Ajuntament d’Almassora, la regidora Amaya Gómez, ha criticat que l’Ajuntament no aplicara de forma imminent diumenge passat un pla d’informació per tal d’advertir als veïns i visitants d’Almassora sobre els riscos de pendre el bany donada la fuita de fuel detectada a les 9.15 del matí. “Encara que el Ministeri haja actuat de forma ràpida per evitar que la taca arribara a la platja, els veïns d’Almassora tenien dret de conéixer immediatament els riscos que corrien si prenien el bany, per això, des del BLOC considerem que l’Ajuntament hauria d’haver actuat amb més responsabilitat i celeritat per tal d’informar als veïns sobre una qüestió clara de salut pública”. Segons la regidora nacionalista, d’haver-se informat de forma adequada s’haguera evitat també l’alarma generada entre els veïns en vore els vaixells netejant la platja. Segons el BLOC, els almassorins ja pateixen els efectes nocius del polígon petroquímic del Serrallo i consideren “inadmissible” que l’opacitat i la falta d’actuació de l’Ajuntament del PP incremente eixos riscos. Tant es així, que el Consistori no va informar ni als membres de la Comissió de Medi Ambient, ja que va ser la pròpia regidora del BLOC qui va haver de telefonar als responsables de l’àrea del PP diumenge per tal d’informar-se sobre el que estava passant. Des del BLOC consideren que, a més de donar més informació sobre els motius de l’accident i sobre les mesures que es pendran per reparar la canonada accidentada, l’Ajuntament ha d’arbitrar mecanismes i demanar explicacions a BP i a totes les indústries del Serrallo sobre els mecanismes de previsió i prevenció en les seues activitats petroquímiques. Des del BLOC recorden que “actuacions urgents com la pantalla ambiental del Serrallo que va prometre el PP fa més de cinc anys encara no s’han materialitzat per la manca de previsió, de conscienciació ambiental i responsabilitat del PP” La Plana al Día

Deja un comentario

Últimos comentarios

Lucia

|

Podían empezar desde el Puerto de Castellón que siempre nos dejan olvidados

Lucia

|

En la zona del Cami La Mar al río tampoco, lo que no tiene sentido es que repartan los papeles cuando todavía no está el 100% de la población, que suele ser a partir de la segunda semana de Julio-Agosto.