Moció del Grup BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ del ajuntament d’Almassora

Escrito por La Plataforma el . Posteado en Interés

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

1.La Llei de Costes de 1998 i la seua aplicació posa en perill el futur de centenars de vivendes en la província de Castelló, –600 d’aquestes edificacions en els municipis de Nules, Almenara, Xilxes, Moncofa i Cabanes– moltes d’elles construccions tradicionals valencianes anteriors a la posada en vigor de la llei. En el cas d’Almassora es el projecte de construcció del passeig marítim el que fica en perill la integritat de moltes propietats i habitatges.

2. La llei no preveu el impacte que generen les grans infraestructures com els ports en la costa i sobre tot qui ha d’assumir les conseqüències que són entre d’altres la regressió que afecta a la primera línia de platja.

3.La Diputació de Castelló recolzat per l’ajuntament d’Almassora s’ha posicionat reiteradament contra l’enderroc de vivendes tradicionals, inclús portant la reclamació de 40.000 afectats fins la Comissió de Peticions de l’UE.

4.Al llarg del temps, s’han reiterat els anuncis, tant per part del PSOE com per part del PP, d’encetar un procés de modificació de la Llei de Costes per tal de protegir les vivendes tradicionals i de conservar els nuclis rurals costaners castellonencs, que no han fructificat per l’oposició d’algun d’aquestos dos partits.

5.Tot i els anuncis, cap dels intents ha prosperat, i la política de Costes continua definint-se des de Madrid, sense tindre presents les particularitats pròpies del litoral mediterrani.

6.Les mesures per protegir les vivendes de Castelló tenen cada dia més urgència, donat que en 2018 finalitzen les concessions vigents al litoral.

PROPOSTES D’ACORD

 Primera. – Instar a les Corts Valencianes i les Corts de Madrid a encetar un procés per tal de traspassar la competència de Costes a la Generalitat Valenciana.

Segona. – Instar a que el nou executiu inicie una reforma legislativa puntual urgent per tal d’evitar la retroactivitat de la Llei de Costes, aprovada en 1988 però que s’aplica a edificacions anteriors.

Tercera. –-Paral·lelament, instar a les Corts Espanyoles i al partit que governe a partir del 20 de novembre a encetar un procés de derogació de la Llei de Costes i d’elaboració d’un nou model normatiu que protegisca els interessos dels centenars de veïns afectats per projectes d’enderrocs a Castelló i les particularitats del litoral castellonenc i valencià com el impacte del ports.

Quarta. –Instar a Costes a que congele qualsevol procés d’expropiació encetat o d’enderroc previst en vivendes de Castelló afectades per la Llei de Costes fins que no s’aprove l’aprovació de la modificació de la llei.

 Almassora 16 de Desembre de 2011

Xavier Trenco Pitarch

Deja un comentario

Últimos comentarios

Lucia

|

Podían empezar desde el Puerto de Castellón que siempre nos dejan olvidados

Lucia

|

En la zona del Cami La Mar al río tampoco, lo que no tiene sentido es que repartan los papeles cuando todavía no está el 100% de la población, que suele ser a partir de la segunda semana de Julio-Agosto.