Reunión Subdelegación del Gobierno

Escrito por La Plataforma el . Posteado en Noticias

Reunión Subdeleg. Gob. Comunicado Plataforma: LA PLATAFORMA D’ALMASSORA AMICS DE LA MAR  informa que a les 11h. d’avui s’ha reunit conjuntament amb les associacions Pla de la Torre i Vecinos de la Playa de Almazora amb el Subdelegat del Govern Antonio Lorenzo i amb el Cap de Costes Ignacio Gil.Han atés i han intentat respondre totes les nostres qüestions i ens han explicat: 1)Les obres d’emergència  a realitzar a la platja de manera inmediata ,per a arreglar la carretera  i minimitzar els desperfectes dels temporals amb arena i amb major quantitat de material. 2)La resta de la REGENERACIÓ  està en redacció i hi ha uns determinats processos ineludibles que allargaran l’execució al menys 2 o 3 anys. Aquesta Regeneració serà ,això si, prioritària a la construcció del Passeig Marítim i NO s’efectuaran al mateix temps les dues obres.Ens ha parlat de moltes possibilitats,esculleres transversals,paral.leles però tot açò s’ha d’estudiar bé perquè tots aquests temporals ,desgraciadamente ,els han donat més informació del problema real de la nostra mar,on el Port de Castelló ,amb paraules textuals del propi cap de Costes,»ejerce de dique alucinante y provoca la erosión del litoral sur contiguo»,es a dir Almassora. Tant el Subdelegat del Govern com el Cap de Costes han respost les nostres qüestions,comunicant-nos que no els consta que hi hagi prevista cap ampliació portuària més,i que és lamentable que el mateix Port no destine part de les seues ganàncies  a beneficiar a qui més perjudica:la platja d’Almassora.També es pregunta el perquè del tancament del camí de Vora mar cap al Grau ,i ens diuen que en uns dies tindrem tota la informació al respecte. Respecte a la nostra ploblemàtica concreta ,la construcció del Passeig Marítim,el Cap de Costes comenta que l’Avantprojecte segueix el seu curs,però que ara per ara la prioritat és la REGENERACIÓ d’Emergència i la definitiva.Que si que és cert que es lleva el «muro» en la construcció d’aquest i que un Passeig podria fer-lo qualsevol Administració que el subvencionés amb el vist-i-plau de Costes.També preguntem en quina situació quedarien les nostres propietats de primera fila i contesta que seguirien sent propietats privades però dins de la zona de servidumbre.Respecte a possibles estudis de B.I.C.,com estan fent Nules ,Almenara i altres pobles de la provincia per protegir les seues cases,i eixes si que són concessions de Costes per un període determinat de temps,respon que no coneix el tema juridicament,però qualsevol procés de sol.licitut d’aquest tipus iniciat paralitzaria els enderrocaments fins que es decidira la concessió de Bé d’Interés Local,tot i que dubta que es puga aplicar en aquesta platja. Per acabar la nostra PLATAFORMA els demana les següents coses: -un bon estudi tècnic de la Protecció i que no escatime en gastos, -rapidesa i eficàcia en l’execució de la Regeneració i Protecció de la nostra mar, -la Protecció prioritària abans d’un Passeig Marítim,si la Regeneració funciona ,estudiar la possibilitat d’un Passeig. -que es tinga en compte la singularitat de la nostra mar per la regressió artificial que ens provoca el Port de Castelló,i -que la llei de Costes no actue de manera retroactiva. Comunicado Subdelegación del Gobierno: Los Presidentes de las Asociaciones Pla de la Torre, Plataforma Amics de la Mar y Asociacion de Vecinos de Playa de Almazora, ha sido recibidos por el Subdelegado del Gobierno, Antonio Lorenzo y Jefe provincial de Costas en Castellon, Ignacio Gil. En el marco de dicho encuentro, el Jefe Provincial de Costas ha informado a los representantes vecinales de la Playa de Almazora, que se van a emprender en breve obras de emergencia a fin de minimizar los efectos de los temporales acaecidos y evitar consecuencias mayores, ante una posible repeticion. En cuanto, al PLAN DE REGENERACION INTEGRAL, el Sr. Gil nos ha manifestado que tal y como indico en la Entrevista realizada por el Diario mediterraneo el pasado domingo, se dará preferencia a la Playa de Almassora, habida cuenta de que esta zona es una de la mas afectadas por los temporales pasados. El propio responsable de Costas, ha indicado, que aun no siendo estos < los temporales> de mayor intensidad, son consecuencias son considerables dado el mal estado en que la Playa de Almassora se encuentra. El plazo para conclusion de estudio, de las posibles soluciones concluirá en Junio del presente año, momento a partir del cual se inicaran los procesos administrativos-legales, para la ejecucion de dicho Plan Integral. Los representantes vecinales, han preguntado al Subdelegado del Gobierno y al responsable de costas, sobre el proyecto del Paseo Maritimo y si este quedaria paralizado, en base a la prioridad que hay que darle a la regeneracion/proteccion de la Playa, a lo que se nos ha contestado que ambos proyectos son perfectamente sostenible, pero que evidentemente primero hay que regenerar la Playa y luego construir el paseo. Las razones son obvias, ha manifestado el responsable de Costas: «No tendria sentido hacer el paseo antes de que podamos protegerlo, y hacerlo para que como consecuencia de las obras de mayor embergadura de la regeneracion este acabe machacado», pero no se debe renunciar a uno por otro. Los representantes vecinales, se han felicitado y han hecho extensiva esta felicitacion tanto al representante del Gobierno como al Jefe Provincial de Costa, por determinar una actuacion preferente sobre la playa de Almassora. Por ultimo los representantes vecinales, se han interesado por la reapertura del antiguo vial entre la Playa y el Grado de Castellon. El subdelegado del Gobierno, se ha interesado con el asesoramiento de Costas, ha indicarno en un par de dias, si dicho vial es de dominio publico y por tanto podria habilitarse dicho vial, y de este modo recuperar un derecho que siempre ejercieron los vecinos tanto de la Playa de Almassora como del Grao de Castellon.

Deja un comentario

Últimos comentarios

Lucia

|

Podían empezar desde el Puerto de Castellón que siempre nos dejan olvidados

Lucia

|

En la zona del Cami La Mar al río tampoco, lo que no tiene sentido es que repartan los papeles cuando todavía no está el 100% de la población, que suele ser a partir de la segunda semana de Julio-Agosto.