Comunicat premsa reunió Diputació

Escrito por La Plataforma el . Posteado en Noticias

LA PLATAFORMA D’ALMASSORA AMICS DE LA MAR informa d’una reunió a la Diputació de Castelló el dimarts 1 de juny  de 2010 a les 7h. de la vesprada a la que ens va convidar el partit del BLOC perquè associacions dels pobles amb platja i afectats per la llei de Costes es trobaren.Assistiren associacions de :XILXES,MONCOFAR,NULES,
BENICARLÓ i nosaltres d’ALMASSORA;també estigueren presents concejals del BLOC d’altres municipis costers com TORREBLANCA,amb molts problemes amb Costes darrerament,BENICASSI,ALMASSORA I PENÍSCOLA,així com la diputada del BLOC a la Diputació de Castelló MªGràcia Molés. L’interés inicial del BLOC era escoltar les propostes i moviments que cadascuna de les associacions havia anat fent,el punt d’accions en què es trobaven i a partir de les nostres reivindicacions establir un plà d’actuacions a nivell polític  des d’aquest partit. Va ser interessant escoltar cadascuna de les problemàtiques ,diferents ,individuals i característiques de cadascún dels pobles però amb un denominador comú:LA FALTA DE PROTECCIÓ EN QUÈ HA DEIXAT EL MINISTERI LA COSTA CASTELLONENCA AIXÍ COM LA INJUSTA I RETROACTIVA APLICACIÓ DE LA LLEI DE COSTES. Hi ha associacions com les de Nules,Moncofar i Xilxes que ja estan treballant juntes i han signat un protocol d’actuacions on defensen conjuntament amb els seus Ajuntaments: 1)la moratòria de la llei de Costes, 2)la modificació de la mateixa llei ,i 3)una regeneració integral. Pel que vàrem escoltar  i dir, tots hem seguit les mateixes passes:anar a parlar amb el Cap Provincial de Costes,amb el Subdelegat del Govern,amb els polítics que ens han volgut escoltari ,i ,a diferència de nosaltres ,la resta d’associacions tenen el recolzament dels seus Ajuntaments.S’ha de dirque l’associació de Xilxes té cita demanada amb Subdelegació des del febrer i encara no els han atés.Però la novetat més espectacular i que ens anima a seguir lluitant és ,com va comunicar el representant de Benicarló  i ja haviem llegit en premsa(despagats per totes les converses polítiques tingudes amb absència d’actuacions eficaces)l’aceptació d’una denúncia per part de l’associació de Benicarló ,els quals acollint-se  a l’article 2 de la llei de Costes on diu «que el Ministeri té l’obligació de protegir la Costa » acusen el Ministeri de Medi Ambient Rural i Marí d’haver fet omissió de la seua obligació inicial de PROTECCIÓ.Aquesta és una possible via a seguir ,perquè totes les associacions coincidiem en què les regeneracions i proteccions de les nostres costes no s’han produit quan caldria  ni molt menys de manera directament proporcional a les agressions dels Ports que han malmés i ens han fet perdre terreny a cadascuna de les platges que estaven representades.Fins i tot van haver comentaris que apuntaven la possibilitat que fora el propi Ministeri ,amb la seua negligència, el que causant expressament tal pèrdua de territori pretengués expropiar i derribar abans de regenerar que és molt més car. Alguns asistents van proposar seguir per la via penal demanant plans especials de proteció;unir-nos tots els veïns afectats per la injusta llei de Costes;fer mobilitzacions ciutadanes,com plantar autobusos davant de Subdelegació,etc. El representant de Nules va demanar compromisos eficaços al BLOC ,que va pendre nota de totes les particularitats dels pobles afectats i que es va comprometre a seguir treballant en les Corts Valencianes ,afegint ,a les diferents actuacions ja fetes en contra d’aquesta llei,sol.licitar: 1)una MODIFICACIÓ de la Llei de Costes, 2)racionalitzar i PRIORITZAR abans de la construcció de passejos marítims i caminets les actuacions de la PROTECCIÓ integral de la Costa, 3)estudiar possibles vies PENALS,com ha començat a fer ja Benicarló, 4)anar a EUROPA, 5)seguir demanant les TRANSFERÈNCIES a la Generalitat dels temes de la Costa. Les associacions de Nules ,Moncofar i Xilxes ja estan treballat en: 1)el recolzament de tots els alcaldes. 2)el de tots els polítics a nivell provincial 3)canviar la política d’aplicació de la llei ,on s’adequen les necessitats de protecció i es prioritzen a altres construcccions. També es va  parlar  dels «merenderos» de Moncofar,oberts en construccions de propietat privada i font d’ingressos econòmics d’aquesta platja ,no dels xiringuitos musicals,i de la declaració de B.I.C. de la primera linea de mar d’alguns pobles i a Peníscola la declaració de B.I.C.(Bé d’Interés Cultural)dels Focs d’Artifici que es fan des de la platja des de fa més de 60 anys i que la llei de Costes els prohibia,fet que provoca que els puguin seguir fent allí mateix. ELS AMICS DE LA MAR considerem productiva la reunió perquè vàrem poder parlar oberta i clarament amb gent amb les mateixes preocupacions i problemàtiques,cosa que fins ara no haviem pogut fer.Esperant i confiant en poder treballar tots junts pels nostres drets esperem resultats fructífers d’aquest contacte.

Deja un comentario

Últimos comentarios

Lucia

|

Podían empezar desde el Puerto de Castellón que siempre nos dejan olvidados

Lucia

|

En la zona del Cami La Mar al río tampoco, lo que no tiene sentido es que repartan los papeles cuando todavía no está el 100% de la población, que suele ser a partir de la segunda semana de Julio-Agosto.