A-POSTA SANITÀRIA EN LA MAR D’ALMASSORA

Escrito por La Plataforma el . Posteado en Noticias

Ja fa uns quants anys que el meu amic Vicent i jo fem una aposta… sanitària, perquè a ningú no fa mal. Ell diu que durant la segona quinzena de setembre, només s’acabe la temporada d’estiu, com que ja no fa falta, els responsables s’emportaran la caseta de la Creu Roja, la Posta Sanitaria. Jo li dic que no, que, com sempre, esperaran a l’octubre o al novembre, quan la mar la colpege i la rovelle, per emportar-se-la. He tornat a guanyar… I ja van quatre anys! Primer ha aplegat la maror que els irresponsables. Ara recorde que un any, com que algú hi va fer una pintada contra un Polític Provincial (el partit del qual no esmentaré) uns empleats de l’ajuntament de Castelló van córrer cap a Almassora a netejar-la en dia festiu. L’endemà la van treure de la platja. Enguany, com que no han hagut pintades, s’han oblidat de la Posta i han deixat que la mar la bese. Conste que la mar no enganya ningú. En acabar-se l’estiu, la mar està calenteta de tan de sol i… de vegades Ponent la mou i llevant la plou, altres mou el llevantet perquè hi ha una ‘d’ d’eixes al mig de la mar… i ja està: onades grans que se n’ixen perquè Costes encara està estudiant; rentapeus i canonades trencades perquè la Conselleria les soterra i les deixa (any rere any) dins la platja; cotxes sense poder anar al poble perquè fa trenta anys que la Mediterrània encara és un projecte d’un ajuntament incompetent, boies perdudes perquè ningú les lleva quan cal… I va Vicent i em confessa que no entén perquè als ciutadans ens multen quan no complim com a ciutadans i, altrament, l’administració (local, provincial, autonòmica o estatal) no és responsable de les seues malifetes i malfeineries. Jo el tranquilitze i li dic que sí, que hi ha un’síndic de greuges’ un autonòmic ‘defensor del poble’. Vicent riu i em pregunta: De quin poble? De la Vall d’Alba? No home no, del poble sobirà, de tots els ciutadans. D’aquells que hem de pagar els milions que deu l’ajuntament i les conselleries i Terra Mítica i Canal-9… Massa coses, són les set de la vesprada d’aquest dia del Pilar i les ones ja han girat la caseta de la Creu Roja. No sé si aquesta nit la mar decidirà voltar-la, enfonsar-la i amagar-ne el crim, potser se’n salve que per això estava. Tal vegada aquesta setmana algun responsable se’n faça càrrec i la Posta Sanitaria no haja d’esperar, una mica més rovellada, que la traguen després de la pròxima maror.

Jesús Bernat, veí de vora mar.

Deja un comentario

Últimos comentarios

Lucia

|

Podían empezar desde el Puerto de Castellón que siempre nos dejan olvidados

Lucia

|

En la zona del Cami La Mar al río tampoco, lo que no tiene sentido es que repartan los papeles cuando todavía no está el 100% de la población, que suele ser a partir de la segunda semana de Julio-Agosto.