Comunicat de premsa 23/11/2010

Escrito por La Plataforma el . Posteado en Asambleas, Noticias

LA PLATAFORMA D’ALMASSORA AMICS DE LA MAR informa que el divendres 19 de novembre de 2010 va fer una assemblea  al Saló del LLaurador de Caixalmassora ,on va tractar els següents temes de l’ordre del dia : 1)El projecte de Regeneració de Costes ,presentat el dia 14 d’octubre de 2010 en la Comissió de Seguiment d’Obres de la Costa ,i 2)El treball de sol.licitud del B.I.L.(bé d’interés local)a Conselleria de Cultura per a la primera linea de mar. Aquests dos punts es vàren tractar amb mitjans audiovisuals.El tema més polèmic va ser la REGENERACIÓ.Els assistents mostraren el seu escepticisme respecte a l’efectivitat de la proposta ;són bastants les errades i fracassos de les successives obres de la Costa i la gent desconfia de la decissió de treure una de les dues esculleres en forma de T i substituir-la per un llarg espigó de 160 m.(75m. dels quals aniran sota l’aigua) aproximadament per davant del carrer LAS FAROLAS.El nostre col.lectiu també opina que és una obra molt curta ,només es pot entendre com un començament i ha de tenir continuitat .Respecte a aquest tema,a proposta dels assistents, s’estudiarà la possibilitat que un tècnic estudie el projecte de Costes  a veure si sí seria efectiu o no,perquè nosaltres només som senzills observadors de la mar i no entesos dels seus moviments. El treball per a la sol.licitud del B.I.L. confeccionat per nosaltres en la seua part històrica ,per un arquitecte ,en la seua part tècnica i encapçalat per la sol.licitud legal del BLOC del poble, va ser acollida de manera molt satisfactòria.Ens va acompanyar per a l’explicació el mateix arquitecte que ha preparat la visió tècnica,Marc Agustí,almassorí resident a Barcelona, el qual va mostrar el seu plantejament innovador i protector de la zona. El rumb comença per l’entrega en breu de la sol.licitud dl B.I.L. a la Conselleria de Cultura ; després seguir amb la lluita per la demostració legal que el nostre MURO ja era un Passeig Marítim abans de la Llei de Costes , ciscumstància que passa per l’estudi exhaustiu d’un material del que disposem dels anys 1973 a 1980.També plantegem la possibilitat de posar-nos en contacte amb el govern Europeu ,que no veu amb bons ulls l’actual Llei de Costes. Agrair-vos la vostra assistència i en breu espai de temps publicarem a la web la feina feta i tots els documents pertinents.Salutacions cordials

Deja un comentario

Últimos comentarios

Lucia

|

Podían empezar desde el Puerto de Castellón que siempre nos dejan olvidados

Lucia

|

En la zona del Cami La Mar al río tampoco, lo que no tiene sentido es que repartan los papeles cuando todavía no está el 100% de la población, que suele ser a partir de la segunda semana de Julio-Agosto.