CARTA OBERTA ALS NOSTRES SOCIS

Escrito por La Plataforma el . Posteado en Interés

Estimats companys i amics de l’associació, ha arribat l’hora de fer unes reflexions respecte les darreres notícies de la mar .Hem retardat un poc aquestes paraules amb l’ànim que siguin pausades i reflexives,però creiem que haurieu de saber que estem contents de moltes de les coses que estan passant. 1)Ens conviden a tot arreu i en la mesura que la nostra feina,la premura d’algunes comunicacions  i la nostra economia ens ho permet, acudim.Entre altres coses hem estat a la reunió de Presentació del Plà d’Emergència del Polígon del Serrallo,insistint que fora l’Ajuntament qui s’encarregara de repartir els fullets informatius;també assistirem a la reunió de creació de la Plataforma de la Diputació en Defensa de les Vivendes i Propietats de la Costa ;a la reunió convocada a l’Ajuntament de presentació de l’esborrany del Projecte de La Pantalla Verda i de les vies que uniran el poble amb la platja pel Camí els Clots;també hem fet costat a la Marxa convocada per Los Vecinos Playa de Almazora amb el lema LA PLATJA TAMBÉ ÉS ALMASSORA del dia 30 d’abril; hem participat en  totes les darreres inauguracions i actes socials als que ,molt amablement, l’Ajuntament ens ha convidat , així com recollint signatures,en funció de la nostra disponibilitat horària,en defensa de les propietats de la Costa i en contra de la Llei de Costes. 2)Formem part de la Plataforma de la Diputació en defensa de les propietats i vivendes de la Costa,al igual que altres associacions del poble i els nostres màxims representants locals,l’Ajuntament, els quals ,tot s’ha de dir, ara ens defensen espectacularment bé . Sabem, de paraula ,que les nostres cases , propietats privades caigudes en zona de domini públic, no aniran a terra .Però no aniran a terra perquè no estan en  la mateixa situació legal que les d’altres pobles;les nostres són propietats privades en zona de domini públic a causa de l’absència de protecció de la nostra mar davant el perjudici que ens suposen les sucessives ampliacions del Port de Castelló i altres d’altres pobles són concessions que han quedat dins de domini marítim,també per l’absència de regeneració , concessions que acaben en el  2018 (Com per exemple Nules) 3)La nostra proposta de BIL(BÉ D’INTERÉS LOCAL) per a la primera linea de mar serà motiu de reunió amb els propietaris afectats. D’aquesta reunió ,futura i encara sense data ,i que ha estat un dels motius del retard d’aquesta comunicació confiant que seria abans de festes, n’estem satisfets .Potser arribe una miqueta tard,però és el que hi ha .Ens satisfa que ara s’afirme que el problema de les propietats no és la seua protecció mitjançant el BIL sinò l’arbitrària i retroactiva aplicació de la Llei de Costes .Ara bé ,entenem que una manera d’obligar a la protecció d’aquestes cases ,algunes d’elles centenàries , és l’inclusió d’aquestes al catàleg municipal,document que mai s’ha de considerar tancat  sinò obert a noves incorporacions que faran Almassora més atractiva en la seua consideració de municipi d’interés turístic provincial. Dir que ens sap greu tot el temps passat,els  disgustos i la mala premsa que hem tingut,coses que ens les haguerem pogudes estalviar si fa dos anys hagueren tingut tots l’actual posicionament respecte a la Llei de Costes. Aquesta és la mateixa llei que fa ara dos anys  tallava,i potser encara talle en el projecte que espera ser portat a terme després de les obres de Protecció, els nostres jardins i les nostres terrasses,aquelles que ara de paraula estan lliures de la crema.Només volem exigir  que no ens hem de refiar de res que no estiga per escrit ,perquè si no fos per les noticies escrites  i guardades en l’hemeroteca de la nostra associació no recordariem el AHORA O NUNCA famós d’alguns mitjans,o la campanya viscuda la primavera del 2009 a favor del Passeig de Costes al periòdic Mediterraneo on opinava tot el món menys els propietaris, oblidant la injusta aplicació de la Llei de Costes si més no pel desig d’un Passeig a qualsevol preu. També s’ha de recordar que aquesta Llei de Costes té la mateixa aplicació injusta ,arbitrària i retroactiva amb les cases que amb les propietats en general, per això la Plataforma de la Diputació s’anomena EN DEFENSA DE LES VIVENDES I PROPIETATS DE LA COSTA. Exigim per tant del govern central,local, provincial i comunitari i dels estaments pertinents la salvació de tot allò que la Llei afecte de manera INJUSTA ,ARBITRÀRIA I RETROACTIVA tal com l’esperit de la Plataforma de la Diputació propugna en aquests moments. Per últim només fer-vos saber que aquest estiu convocarem mitjançant premsa i cartells la reunió anual dels socis per a respondre totes les vostres qüestions ,donar-vos els fullets del Plà d’Emergència del Serrallo,presentar-vos projectes d’activitats i atendre les vostres sugerències.Gràcies per estar ahí ,atentament:

Deja un comentario

Últimos comentarios

Lucia

|

Podían empezar desde el Puerto de Castellón que siempre nos dejan olvidados

Lucia

|

En la zona del Cami La Mar al río tampoco, lo que no tiene sentido es que repartan los papeles cuando todavía no está el 100% de la población, que suele ser a partir de la segunda semana de Julio-Agosto.