Comunicat 11 febrer 2012

Escrito por La Plataforma el . Posteado en Interés, Noticias

La PLATAFORMA D’ALMASSORA AMICS DE LA MAR us vol fer arribar una breu valoració de les darreres notícies que han eixit en premsa aquests dies sobre la reforma de la Llei de Costes.            Com bé sabeu els diaris anàven plens darrerament de l’anunci del nou Ministre de Medi Ambient Rural i Marí, Arias Cañete, que va dir que es reformaria la Llei de Costes. D’aquesta reforma no en coneixem cap detall, esperem i confiem que, en quant aquests estiguen reflexionats, les autoritats pertinents ens els faran arribar.             La notícia ens aplega en un moment tranquil, un moment de crisis, que ha ralentit tot allò que estava previst fer a tot arreu i que a la platja d’Almassora era un Passeig Marítim. Ara per ara trobem poc probable la realització d’aquest Passeig, però si més no ens alegrem que estiga en el cap del nou govern la reforma d’aquesta llei, aplicada retroactivament i que afectava greument tota la primera línea de mar, en edificacions i terrenys.             Com que no coneixem cap principi sobre el que es fonamentarà aquesta reforma, no sabem si ens alegararà que entren a estudiar la modificació de la mateixa, tot i que confiem que un dels primers punts que entren a estudiar siga, com abans ja hem dit, l’aplicació retroactiva que té la llei a l’actualitat, així com el respecte a tot allò construit abans del 1988, data en què es va aprovar aquesta llei.             Sabem que tota la costa valenciana està plena d’exemples on la llei de Costes s’aplica de manera injusta i abusiva, entendriem doncs que fora una revisió i una modificació sempre per a millor, es a dir, respectant la tradició marítima de cada lloc així com també prioritzant la preocupació per la conservació i protecció d’aquelles zones que, per circunstàncies humanes( ports de comerç o naútics), es veuen malmeses en les seues platges.             El nostre posicionament és clar: volem una llei justa, respectuosa amb el medi ambient però també amb les persones que ocupen aquest medi des de molt abans que l’especulació inmobiliària obligués a l’aprovació d’aquesta llei i a la seua aplicació abusiva; volem una llei que ens protegesca de la mar, d’una mar irregularment manipulada per l’home que provoca mal on no n’hi hauria d’haver; una llei compatible amb la vida senzilla.             Per finalitzar, només trobariem a faltar una xicoteta ajuda més en cas que aquesta reforma no es duga a bon port i és la protecció de les nostres cases via el Bé d’Interés Local, que no faria altra cosa més que reforçar i protegir més allò que li dóna identitat diferenciadora a la nostra zona marítima, les construccions tradicionals i antigues que fan que la nostra mar siga com és i no com altres.             Heu de saber que la nostra associació ha rebut una convocatòria de reunió de la Plataforma de la Diputació per tractar precisament aquest tema de la reforma de la llei, la reunió serà el dijous 16 a les 11h. Ja us anirem informant.   Publicado en El Mediterráneo: Piden una ley de Costas justa para la playa de Almassora

Deja un comentario

Últimos comentarios

Lucia

|

Podían empezar desde el Puerto de Castellón que siempre nos dejan olvidados

Lucia

|

En la zona del Cami La Mar al río tampoco, lo que no tiene sentido es que repartan los papeles cuando todavía no está el 100% de la población, que suele ser a partir de la segunda semana de Julio-Agosto.