Comunicat reunió informativa amb l’Ajuntament

Escrito por La Plataforma el . Posteado en Interés

Estimats socis de la PLATAFORMA AMICS DE LA MAR, ahir 10 de maig vàrem assistir  a una reunió informativa a les 13,30h. a l’Ajuntament. Era una convocatòria de la Comissió de Seguiment d’Obres de la Costa que haviem rebut aquesta setmana i de la qual ja us haviem informat via web. Els temes de la convocatòria eren: la regeneració, el passeig marítim i la pantalla verda. Anem per parts: 1) LA REGENERACIÓ. La reunió a Madrid va ser el 26 de març de 2012. Recordem que aquestes obres  es va demanar fer-les d’urgència des de l’Ajuntament i el Ministeri es va negar, per tant cal esperar els plaços pertinents. Si responen aviat l’obra es podria licitar i començar les obres a octubre de 2013 i acabar al maig de 2014. El problema són els pressupostos generals de l’Estat, si inclouran la regeneració del nostre poble.
2) EL PASSEIG MARÍTIM. L’Ajuntament, amb l’alcalde al capdavant, afirma que demanarà un Passeig Marítim que vaja únicament per l’actual Muro. Estan pendents de la reforma de la Llei de Costes, aquesta els permetria entrar en una excepcionalitat que afavoriria la construcció d’aquesta obra pel Muro actual, com sempre han desitjat. D’aquesta obra de moment no tenen cap informació més.
3) LA PANTALLA VERDA. Respecte a aquest tema la reunió va ser a València amb el Consell, el dia 3 de maig de 2012. L’ajuntament d’Almassora, de Castelló i el polígon del Serrallo volen juntar-se per actuar en aquest tema, però falta avaluar el valor de l’expropiació, si són terrenys rústics o urbans. El Consell ha demanat uns pèrits que avaluen el cost dels terrenys. Sembla ser que les empreses d’ací estan disposades, però falta que les seues empreses centrals a Londres estiguen d’acord, que són els que han de posar els diners. Es compten uns dos o tres mesos d’estudis i potser a finals de l’estiu es tinga alguna notícia més.
  La nostra valoració final és que ens alegra que hi haja postures pròximes als nostres plantejaments inicials i que, ara, l’Ajuntament demane un passeig per l’actual Muro, com nosaltres.També ens alegra que se’ns tinga en compte a l’hora d’informar respecte els assumptes de la platja, tot i que lamentem profundament que l’actual cojuntura econòmica no afavorisca gens l’obra pública, i ens faja ser escèptics en alguns dels plaços donats.

Deja un comentario

Últimos comentarios

Lucia

|

Podían empezar desde el Puerto de Castellón que siempre nos dejan olvidados

Lucia

|

En la zona del Cami La Mar al río tampoco, lo que no tiene sentido es que repartan los papeles cuando todavía no está el 100% de la población, que suele ser a partir de la segunda semana de Julio-Agosto.