Reunió de la comissió de seguiment d’obres de la costa

Escrito por La Plataforma el . Posteado en Interés

Hola, bon dia! Us informem d’una reunió que vàrem tenir ahir,  a l’Ajuntament de la Comissió de Seguiment d’obres de la costa. Hi van assistir representants de Costes, de l’empresa que ha assolit l’acabament de les obres, l’alcaldessa i representants dels diferents partits i representants de les associacions veinals. Idees transmeses per Costes i l’Empresa adjudicatària:
1) L’Empresa actual que acabarà les obres: VIAS Y CONSTRUCCIONES.
2) De l’obra s’ha executat el 40%,  queda el 60% i l’acabaran amb els diners que hi quedaven.
3) Cal dir que s’han pogut fer, dins del projecte, altres actuacions com la confecció d’unes DUNES, les quals tenen , com a reserva de sorra, una finalitat de protecció. Aquestes actuacions ja s’han fet en altres llocs com Peníscola, amb bons resultats.
4) Es fa el càlcul que queden uns tres mesos i mig d’obra.
5) Pararan a l’estiu del 15 DE JULIOL AL 30 D’AGOST, per tant la previsió de l’acabament de l’obra és per a mitjants d’octubre. L’empresa afirma que si es resolen alguns temes administratius creuen que poden tenir l’obra acabada abans del 15 de juliol. Amb tota seguretat tindran els espigons acabats, perquè estan recol.locant els materials de l’obra antiga  i si els quedara alguna cosa per fer serien les aportacions. Pensen que 5 viatges al dia de camions poden avançar l’obra de manera considerable.
6) Les obres seguiran fins el 15 de juliol però se’ns avisa, als veïns, que la platja no va a estar tota tancada com va passar l’estiu passat, només romandrà tancat el lloc d’accés dels camions i on estiguen treballant. Haurem de tenir paciència i així que avancen el més possible i que puguen acabar aviat, doncs tenen por a l’octubre que s’inicien els temporals i retarde encara més l’acabament. Des de Costes puntualitzen que una protecció del 100% és impossible.
7) S’està treballant perquè les aportacions de grava siguen de la mida que toca així com que les aportacions a l’aigua siguin el més netes possible i enterbolisquen les aigües poc, utilisant un sistema de xarces que estalvie mediaambientalment l’enterboliment de tota l’aigua de la platja.
8) Afirmen que l’escullera llarga no tindrà part sumergida, serà més llarga i sense part sumergida per evitar problemes amb les embarcacions.
8) També es comenta de millorar les eixides de les sèquies per evitar que entre l’aigua de la mar i bloquege l’eixida de l’aigua dolça en cas de necessitat.
9) Per a  acabar ens demanen a les associacions de veïns comuniquem als residents i visitants de la mar TINGUEN CURA I NO TREPIGEN NI TOQUEN LES DUNES CONSTRUÏDES , d’aquesta manera el seu creixement serà més ràpid així com la seua efectivitat.
Gràcies i us mantindrem informats:
Evèlia Beltran Ramos
Presidenta d’Amics de la Mar

Deja un comentario

Últimos comentarios

Lucia

|

Podían empezar desde el Puerto de Castellón que siempre nos dejan olvidados

Lucia

|

En la zona del Cami La Mar al río tampoco, lo que no tiene sentido es que repartan los papeles cuando todavía no está el 100% de la población, que suele ser a partir de la segunda semana de Julio-Agosto.