Comunicat

Escrito por La Plataforma el . Posteado en Noticias

LA PLATAFORMA D’ALMASSORA ,AMICS DE LA MAR informa que avui a les 19h. ha assistit a una reunió convocada per l’Ajuntament de Nules i ha entrat en contacte amb gent d’altres pobles que pateixen problemàtiques semblants a la nostra platja .La reunió dirigida fonamentalment a gent de Nules acollia també els alcaldes d’Almenara,de Xilxes ,de Moncofar i de Cabanes ,pobles també afectats per la Llei de Costes així com per l’oblit del Ministerio de Medio -Ambiente Rural y Marino.
Ha estat molt interessant veure el diferent plantejament de Nules i el del nostre poble ,Almassora, davant la mateixa lluita.Tots units ,oposició i alcalde, associacions i veïns d’altres pobles lluitant contra el Ministeri així com contra la «injusta » Llei de Costes.Tot allò que s’ha anat dient,sense voler polititzar el tema i per això anant tots junts, ens feia veure’ns identificats i sorprenia veure a l’alcalde de Nules defensant les cases de primera fila i exigint la protecció del seu litoral,perquè com en molts altres llocs de Castelló ,Costes els havia anat donant llargues i aplaçant l’ urgent protecció de la seua mar.
La reunió es feia per informar básicament ,no només als de primera linea de mar sinó a tot el poble ,de les passes que havien anat donant,com ara:
– anar a Madrid a parlar amb la famosíssima Alicia Paz ,
-mobilitzacions ciutadanes,
-la preparació de la paperassa del B.I.C. de les vivendes i dels solars per impedir el seu enderroc, i
-les declaracions mensuals, amb l’unió de tots els partits, a totes les institucions comunitàries i estatals per sol.licitar la protecció de la mar així com per paralitzar l’execució de la llei de Costes.
L’alcalde també ha informat que totes les associacions ,així com els polítics de tots aquests pobles presents, units ,han signat un acord que preveu defensar davant de tots els estaments polítics comunitaris ,nacionals i europeus els següents punts:
1)Defensar la moratòria de la Llei de Costes.
2)Defensar la protecció del Litoral.
3)Impulsar la modificació de la Llei de Costes.
Després de la intervenció de l’alcalde el president de l’associació veïnal MARE DE DÉU DEL CARME ha comentat que tots els polítics ,del color que siguen, haurien d’insistir  i de treballar per modificar i millorar una llei que perjudica el xicotet propietari sense cap tipus de contemplació i de manera injusta, i per contra defensa i obre caminns de continuitat als XIRINGUITOS  de platja;com hem dit sempre ,i ell ho ha comentat també ,»ja ens agradaria que ens defensaren tant a nosaltres com a aquests locals de lleure».
Tot i tenir clar que la situació de les cases de primera linea de mar de Nules són concessions fins el 2018 i nosaltres gaudim,de moment, de propietats privades controlades per Costes ,ens ha alegrat ,dins del mal ,veure que l’unió fa la força i que el seu plantejament pot aconseguir donar veu,i molt forta , a una costa ,la de tota la província de Castelló, molt erosionada per la construcció dels diferents Ports,en el cas de Nules ,el de Borriana.
Amics i amigues d’aquesta associació ,simpatitzants i gent que ens recolza i ens comprén ,NO ESTEM SOLS!!.Gràcies per estar ahí.

Deja un comentario

Últimos comentarios

Lucia

|

Podían empezar desde el Puerto de Castellón que siempre nos dejan olvidados

Lucia

|

En la zona del Cami La Mar al río tampoco, lo que no tiene sentido es que repartan los papeles cuando todavía no está el 100% de la población, que suele ser a partir de la segunda semana de Julio-Agosto.