Reunió de la Comissió d’Obres de la Costa

Escrito por La Plataforma el . Posteado en Interés

LA PLATAFORMA D’ALMASSORA AMICS DE LA MAR informa que: El dia 9 de Març de 2016 va assistir a una reunió de la Comissió d’Obres de la Costa a l’Ajuntament. Aquesta reunió va estar convocada per informar els veïns sobre les obres de Regeneració que s’estan portant a terme a la Mar d’Almassora. Es van  comentar les següents coses:
 • Están molt contents, l’obra  resisteix molt bé els temporals (tot i que que no hi ha hagut cap temporal fort a banda del de noviembre…creiem nosaltres.)
 • No estaran acabades les obres al juny (cosa que ja es veia venir donat el ritme de les obres). Açò passa perquè,segons ells, volen fer millores com:
 1. posar fora de la platja les canalitzacions d’aigua,
 2. alçar més la platja per a major protecció, portant la sorra de la platja del Grao  nort del port de Castelló ( cosa que la nostra associació ja va comentar en una reunió a l’Ajuntament fa molt de temps, doncs era una pràctica, que els ports a Catalunya ja la feien, per a beneficiar les platges més perjudicades per la construcció de ports),
 3. posar un passeig de fusta a la platja on siga possible, i
 4. també perquè volen fer obres complementàries, com un canvi en la forma constructiva dels espigons per mitjants marins (segons veiem nosaltres, perquè els espigons no están tan ben fets com els d’abans i com no volen refer-los  de nou volen fer-ho per vía marítima).
 • Tot açò suposarà més tramitacions i un pressupost de 500 000€ més (recordem que el pressupost inicial era molt més alt i després va ser rebaixat) i la tramitació serà llarga.
 • No posaran de moment la sorra i la grava prevista, perquè primer cal rematar l’obra…perquè no tenen els permisos, per problemes d’impacte medi-ambiental…
 • Al juny treuran les tanques a tots els llocs «on siga possible» i començaran una altra vegada  al setembre (segons diuen).
 • Recorden des de l’Ajuntament que hi ha un problema; les obres del Cami La Mar. Per a asfaltar, esperaven que hagueren passat els camions amb les seues 80 000 tonellades de sorra-grava. No es podrà esperar…Segons el representant de Costes, els camions passaran sense fer malbé l’asfalt (cosa que nosaltres dubtem).
 • Una bona noticia: el de Costes, va dir a l’alcaldessa d’aprofitar les obres per a posar una sola direcció al passeig marítim, altrament anomenat per nosaltres MURO, on fora possible, i d’aprofitar que esta l’empresa fent obres per a pintar una ratlla blanca…(confiem…és el que diem des de fa anys…….)
 • Des del PP deien que hem guanyat molt de terreny al mar, que això ens permitiria canviar el deslinde i fer algun día el passeig marítim pel “muro”, sense perjudicar els propietaris, paraules textuals, «com sempre  hem volgut» (ens alegrem…).
  Aquí teniu tots els aspectes tractats a la reunió, disculpeu el retard en la informació, les circumstàncies personals no ajuden a poder anar de pressa en les coses.

Deja un comentario

Últimos comentarios

Lucia

|

Podían empezar desde el Puerto de Castellón que siempre nos dejan olvidados

Lucia

|

En la zona del Cami La Mar al río tampoco, lo que no tiene sentido es que repartan los papeles cuando todavía no está el 100% de la población, que suele ser a partir de la segunda semana de Julio-Agosto.